Održan šesti sastanak istraživačke grupe projekta ReCoTiP

Održan godišnji sastanak istraživačke grupe projekta ReCoTiP
2018-12-04
Održan sedmi sastanak istraživačke grupe projekta ReCoTiP
2019-05-23

Krajem mjeseca siječnja, održan je šesti sastanak istraživačke grupe projekta Razvoj armiranobetonskih elemenata i sustava s otpadnim prahom automobilskih guma– ReCoTiP, financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost.

Voditeljica projekta doc.dr.sc. Ivana Miličević izvijestila je sudionike o tome da je u siječnju ove godine podneseno završno izvješće. Kako je ovo prvo izvješće, to je ujedno i prvi pravi test i prilika da se potvrdi je li evidencija pravilno i potpuno vođena. Izvješće sada prošlo prvu fazu provjere, provjeru administrativnog vođenja projekta iz koje je proizašlo i nekoliko naputaka za vođenje u narednim periodima. Voditeljica je osobito naglasila da se obrati pozornost na obavezno isticanje logotipa i zahvalne sintagme na svim javnim materijalima i napomenula važnost objave svih podataka koji smiju biti objavljeni javno na Internet stranici.

Nadalje, Voditeljica je izvijestila da je nabavka uređaja za naprašivanje zlatom u tijeku nakon uspješno provedenog postupka jednostavne nabave te se isporuka uskoro očekuje.Uređaj je nabavljen po povoljnijoj cijeni od one koja je troškovnikom planirana te je za ostatak sredstava zatražena prenamjena koja je trenutno na razmatranju u HRZZ-u. Najavila je i nabavku najvećeg komada opreme na projektu, SEM mikroskopa, u okviru ovog razdoblja za koji se trenutno pripremaju tehničke specifikacije i počinje planirati postupak nabave i tim ljudi uključenih u nabavku.

Voditeljica je nakon toga je podijelila rezultate jednog od zadnjih ispitivanja svim članovima grupe te je uslijedila vrlo dinamična rasprava oko rezultata, njihove interpretacije kao i dogovora te sugestija oko nadolazećih ispitivanja.

Doc.dr.sc. Tanja Kalman Šipoš izvijestila je da su ona i kolegica Kristina Strukar, mag.ing.aedif. u postupku nekoliko ispitivanja te će uskoro imati nove rezultate za ostale. Dogovorile su koordinaciju s istraživanjima koja trenutno provodi Robert Bušić, mag.ing.aedif., kako bi postigli što veću učinkovitost u odnosu na dostupne količine uzoraka za testiranje.

Voditeljica projekta na kraju sastanka je zamolila sve da tijekom idućeg mjeseca razmisle i naprave analizu te popis stvari i sredstava koje će po njihovom mišljenju biti potrebna u provedbi tijekom narednog perioda.

Zapisnik

Potpisna lista

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)